Wat doen we

De Leanwerkplaats ondersteunt u bij het versterken van de samenwerking, het optimaliseren van de werkprocessen en het behalen van resultaten op basis van de lean filosofie.

Dit doen wij door u en uw medewerkers te leren werken met  lean tools zoals verspillingen herkennen, dagstart, Waardestroom analyse, 5S werkplekinrichting, verbeterbord en policy deployment. Wij coachen medewerkers en leidinggevende ieder op hun eigen rol binnen het verbeterproces.

Inrichten werkruimten

Wij hebben veel ervaring met het optimaal inrichten van werkruimten op basis van het werkproces. Met een gestructureerde aanpak leert u uw werkplekken efficiënt en prettig in te richten. 

Wij passen dit toe op diagnostische- en research laboratoria, opslagruimten, archieven en secretariaten. Onze opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld de Vrije Universiteit en de Universiteit van Amsterdam.

Mocht u dus werkruimten willen optimaliseren omdat u gaat verhuizen, verbouwen of nieuwe apparatuur gaat plaatsen, neem dan contact met ons op. 

Wij gaan met medewerkers aan de slag om hun werkruimte zo in te richten dat het hen helpt hun werk goed te doen. We starten met het inventariseren van knelpunten, werken met spaghettidiagram om de huidige situatie vast te stellen. Dan gaan we met behulp van de 5S methode aan de slag om de ruimte opnieuw in te richten, nieuwe werkafspraken te maken en er voor te zorgen dat er een systeem ontwikkeld wordt om werkafspraken na te komen en continu te verbeteren.

Het resultaat is dat:

  • er minder m² en kasten nodig zijn
  • medewerkers prettiger en veilig kunnen werken  
  • efficiënte werkwijze door het  verminderen van zoeken, lopen,  dubbel werk.
  • effectieve samenwerking.